Skip to main content

Exterioare și împrejurimi

Renovare parțială

Imobilele sunt renovate parțial. Cumpărătorii vor putea alege aspectul și funcționalitatea finală ale construcției, de la amenajarea după dorință a multiplelor încăperi din corpul mare de clădire, până la alegerea formei și a materialului pentru poarta de acces, pentru amenajarea accesului auto de la asfalt la poartă și de la poartă în curte, pentru gard, pentru zugrăvelile și tencuielile exterioare și interioare, pentru amenajarea șurei în funcție de destinația dorită pentru aceasta etc.

Curtea

Timp de mulți ani curtea casei a suportat, din păcate, ierbicidări regulate, care au fost oprite începând cu 2022. Din cauza ierbicidărilor nu s-a putut forma învelișul de vegetație ierboasă care, prin cosire de câteva ori pe an, să ofere acestui spațiu aspectul proaspăt și natural pe care îl conferă o asemenea vegetație. Acum ea este în curs de regenerare și, în combinație cu o soluție de pietruire parțială pentru accesul auto, va putea întregi armonios acest loc. Amenajarea accesului auto este importantă nu doar estetic, ci și pentru că pe timp ploios, din cauza lipsei unui covor de vegetație consolidat, pământul devine mocirlos. Din punctul nostru de vedere, plăcile de beton care unesc poarta cu casa ar trebui înlocuite cu variante mai frumoase.

Grădina din curte

În capătul curții este o mică grădină cu pomi fructiferi, despărțită inițial de curte printr-un gard pe care l-am eliminat. Aici mai sunt câteva fire de căpșuni și de zmeur, iar lângă șură sunt câțiva aluni. Vara, fructiferii de aici sunt o sursă plăcută de umbră.

Casa renovată

Corpul de construcție pentru locuirea propriu-zisă a fost renovat aproape în întregime.

Spre stradă

Între drumul asfaltat și gardul curții este un spațiu generos, de peste 20 de metri lățime. În acest spațiu este amenajată o minilivadă de pruni, îngrădită. Îngrădirea este binevenită pentru că spațiul e traversat uneori de câte o turmă de oi iar în felul acesta pomii sunt protejați. Accesul auto de la asfalt la poartă, așa cum scriam mai sus, trebuie obligatoriu pietruit. Alegerea pietrelor și a dimensiunilor pietruirii sunt la alegerea și gustul cumpărătorului.

O biserică

Biserica ortodoxă, împreună cu terenul aferent, străjuiește flancul drept al proprietății.

Cealaltă biserică

Biserica greco-catolică se află pe flancul stâng al proprietății.

Drenaj

Tot perimetrul fundației înspre partea din spate, înspre deal, beneficiază de o lucrare de drenaj.

Fosa septică

Are o capacitate de 3000 de litri și se continuă cu un drenaj de cca. 15 metri lungime prin spatele casei.

Poarta

Cumpărătorii vor putea alege schimbarea porții și a ușii de poartă cu ceva pe placul lor. Din acest unghi se vede mai bine de ce este necesară pietruirea accesului în curte.

Gardul de la stradă

Fără să fie o urgență, gardul trebuie și el înlocuit în viitor, mai mult din considerente estetice.

Livada mare

Grădina din spatele casei este intabulată separat și are 2300 mp. Circa 2/3 din suprafață este acoperită cu o livadă pe rod, formată în principal din pruni, pe lângă care mai sunt câțiva gutui, piersici, meri, cireși și nuci.

Pajiștea

Partea neplantată a grădinii, pe flancul dinspre biserica ortodoxă.

Spre dealurile din față

Grădina coboară într-o pantă ușoară spre casă.

Al doilea front stradal

Se află în spatele grădinii. Nu excludem posibilitatea unei construcții noi la acest front stradal, construcție care să fructifice poziția mai înaltă și panorama spre dealurile din față.

Lângă grădina bisericii greco-catolice

Flancul grădinii dinspre biserica greco-catolică.